Velika akcija čišćenja na području općine Centar nastavljena i danas

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar, koja je započela u ponedjeljak, nastavljena je i danas u ranim jutarnjim satima.

Tokom trajanja akcije komunalna preduzeća u koordinaciji sa Općinom Centar i mjesnim zajednicama, realiziraju čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja.

Za sve učesnike, Općina Centar osigurala je hranu i piće tokom trajanja akcije.

Naime, prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Centar, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJU za zaštićena prirodna područja, Civilne zaštite Općine Centar, DVD Bjelave, mjesnih štabova civilne zaštite akcija čišćenja odvija se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

Radnici i predstavnici pomenutih ustanova i preduzeća, svakim danom su na terenu od ranih jutarnjih sati.

Lokacije za čišćenje odabrane su na prijedlog sekretara mjesnih zajednica koji su delegirali krizna područja. Posebna pažnja bit će usmjerena na uklanjanje divljih deponija.

Organizatori pozivaju građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da njihov životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Podsjećamo, akcija traje do petka, 26. aprila 2024. godine.

Danas su na rasporedu mjesne zajednice: „Soukbunar“, „Skenderija-Podtekija“, „Marijin dvor“ i „Trg oslobođenja Centar“. U noćnim satima biće nastavljena akcija čišćenja u dijelovima mjesnih zajednica: „Skenderija“, „Trg oslobođenja Centar“ i „Marijin dvor“.

Posljednjeg dana akcije, u petak 26. aprila, planirano je da akcija bude provedena u mjesnim zajednicama:“Šip“ i „Džidžikovac-Koševo I“. Na područjima gdje je potrebno biće urađeno dodatno mašinsko čišćenje i pranje javnih površina.

Da podsjetimo, jučer je akcija provedena u mjesnim zajednicama:Bardakčije“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Park-Višnjik“ i „Breka“. Dan prije, akcija je provedena u mjesnim zajednicama: „Ciglane“ i „Crni vrh-Gorica“. Istoga dana u noćnim satima nastavljena je akcija čišćenja u dijelovima mjesnih zajednica: „Skenderija-Podtekija“, „Trg Oslobođenja“. Te „Marijin dvor“, dok je prvog dana, 22. aprila akcija provedena u mjesnim zajednicama: „Koševo II“, „Betanija“, „Nahorevo“ i „Pionirska dolina“. Istoga dana u noćnim satima nastavljena je akcija čišćenja u dijelovima mjesnih zajednica: „Mejtaš-Bjelave“, „Park-Višnjik“ i „Ciglane“.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU