Velika zaplijena: U kamionu iz Crne Gore pronađene cigarete vrijedne 1,3 miliona KM

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su pretres kamiona –cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađeno oko 247 hiljada kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su u našu zemlju prokrijumčarene sa područja Crne Gore

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 miliona KM i jedna je od najvećih zaplijena ilegalnih cigareta realizovanih na podučju Bosne i Hercegovine.

Prilikom realizacije aktivnosti pretresa, slobode je lišen jedan osumnjičeni, vozač motornog vozila, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku.

U ovom predmetu vodi se istraga za krivična djela: Organizovanje grupe ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe, Neovlašteni promet akciznih proizvoda i Krijumčarenje.

Aktivnosti su izvršene po nalogu Tužilaštva BiH, a podršku policijskim službenicima SIPA-e pružili su službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Granične policije BiH, MUP-a Republike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo, te MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU