Velike promjene: FSS vraća grb i još ponešto

Nogometna reprezentacija Srbije dobit će novi grb. Naime, upravo će poznati grb s križem i četiri stakla – službeni simbol Nogometnog saveza Srbije – krasiti nove komplete sportske opreme reprezentacije.

Također, u istom paketu trebala bi biti ozvaničena i nova crveno-plavo-bijela kombinacija dresova, hlačica i štucnica.

Odluku o brisanju sadašnje odluke i vraćanju stare donijeli su članovi Odbora za hitna pitanja FSS-a na prošloj sjednici.

– Novi grb nogometne reprezentacije Srbije inspiriran je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz povijest: dvoglavim bijelim orlom, ocilom, ljiljanima, crvenim štitom… Iz svakog razdoblja uzeto je po nešto i predstavlja mješavina naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola, stiglo je objašnjenje s Terazija.

Prvi put, od rujna 2022. godine i utakmice Lige nacija sa Švedskom, Srbija je igrala u novom dresu, s oznakama koje vrijede i danas.

– Dvoglavi bijeli orao datira još iz doba Nemanjića, a simbol je preuzet iz Bizanta. Nalazi se na crvenoj podlozi (štitu), koja simbolizuje hrabrost i nekadašnje srpsko carstvo, sa zlatnim motivima. Kroz našu povijest pojavljivale su se različite vrste orlova, a jedan od njih je i odabrani s grba. U sredini se nalazi osmougaoni štit sa staklima i inspirisan je grbom Kraljevine Srbije iz 1882. godine.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU