3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Veliki broj ljubitelja klasične muzike uživao u trećoj „Ljetnoj promenadi“

  ()

  Mlade tuzlanske umjetnice Ena Ovčina i Katarina Pavljašević još jednom su oduševile tuzlansku publiku svojim muzičkim umijećem. Treću godinu za redom održan je koncert „Ljetna promenada“ u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“. Kao i prethodnih godina i ove godine umjetnice su privukle veliki broj ljubitelja klasične muzike, koji su gromoglasnim aplauzom nagrađivali njihove virtuozne izvedbe.

  „Izuzetna mi je čast i veliko zadovoljstvo što smo i ovoga puta privukli veliki broj ljudi u prekrasni prostor Međunarodne galerije portreta. Mi zaista uživamo i u ovom prostoru, ali i generalno dijeleći scenu. Jako dobro umjetnički funkcioniramo zajedno i vjerujem da i publika to osjeti“ – istakla je Ena Ovčina.

  Ena je danas profesor klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli, gdje se vratila nakon uspješno završenog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

  ucesnici koncerta ljetna promenada

  Katarina Pavljašević je završila treći razred Srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu i tokom ljeta planira dva vrlo značajna masterclassa kod eminentnih violinskih stručnjaka. Ljetnu pauzu je iskoristila na najkvalitetniji način i tuzlanskoj je publici, zajedno sa svojim prijateljima, poklonila još jedno lijepo umjetničko veče.

  „Uvijek je lijepo nastupati u Tuzli, naročito pred ovako brojnom publikom. Izvele smo zahtjevan, ali i atraktivan program i veoma mi je drago što je publika to nagradila ovako velikim aplauzom. Također me raduje što smo scenu večeras podijelili sa mladim muzičkim nadama iz Osnovne muzičke škole u Tuzli“ – dodala je Katarina Pavljašević

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO