Veliki požar u fabrici u Osijeku, gori nekoliko hiljada metara kvadratnih plastike – TNTportal.ba

NAJMANJE 21 osoba je poginula u utorak, a dvadesetak je ozlijeđeno, među kojima i jedan Hrvat, nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se, objavile su lokalne vlasti.

Autobus je izletio s ceste i pao u blizini željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom. Uzrok nesreće još nije utvrđen.

Dužnosnici su rekli da je vozilo palo na električne vodove i zapalilo se oko 19:45.

 

Identificirano 11 ozlijeđenih, mnogi su na intenzivnoj

 

Među 15 ozlijeđenih, 11 ih je identificirano: četvero Ukrajinca, dva Španjolca, dva Austrijanca i po jedan Nijemac, Francuz i Hrvat. Većina ih se nalazi na intenzivnoj njezi.

Dvije osobe su noćas operirane u Padovi, gdje se sad nalaze na intenzivnoj njezi.

 

Šef regije: Sad je vrijeme za suze i bol, ali morat ćemo saznati i uzrok

 

PREDSJEDNIK talijanske regije Veneto Luca Zaia oglasio se o nesreći u kojoj je poginula najmanje 21 osoba, a dvadesetak je ozlijeđeno, među kojima i jedan Hrvat, nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se.

“Ovo je masakr. U ovom trenutku moramo razmišljati o spašavanju što više života i pružanju utjehe onima koji su izgubili svoje voljene”, rekao je Zaia za Corriere della Sera.

Vijest o nesreći u Mestreu pored Venecije primio je nešto prije 20 sati.

“Nazvala me osoba odgovorna za službu 118 u Venetu. Prepao sam se jer znam da se, kad me zove, dogodilo nešto stvarno ozbiljno. Bez oklijevanja mi je rekao: ‘Predsjedniče, dogodio se masakr.’ Krv mi se ledila u žilama. Suočeni smo s tragedijom kakva se rijetko događa u Europi”, rekao je.

Kaže da još uvijek nema dovoljno informacija da može govoriti o uzroku nesreće.

“Prerano je za precizne informacije. Postoje razne glasine. Čini se da je autobus nov. U njemu je bila skupina turista koji su provodili odmor u turističkom kampu. Opasna cesta? Pa, ne mislim da je. To je nadvožnjak preko kojeg svaki dan prođu tisuće vozila. Mislim da nije bio osobito opasan”, rekao je Zaia.

Kaže da još nije otišao na mjesto nesreće jer bi njegov dolazak samo stvorio probleme hitnim službama.

“Sada je vrijeme za suze i bol. Ali kasnije ćemo morati razjasniti uzrok nesreće jer svi koji su izgubili voljenu osobu imaju pravo znati istinu”, rekao je.

centralna.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU