Veterinarska stanica dr.Salkić za vrijeme pandemije

Veterinarska profesija spada u jednu od onih koje u vanrednim situacijama, poput ove u kojom trenutno živimo, spada u izuzetno važnu u smislu očuvanja ljudskog zdravlja. Veterinar u kritičnom trenutku može zamijeniti i humanog liječnika. Nadamo se da do tog ovom prilikom ipak neće doći, te da ćemo biti u službi ljudskog zdravlja, brinući o zdravlju životinja.

Važno je istaknuti da se osoblje Veterinarske stanice “Dr Salkić” d.o.o. Travnik, u obavljanju svojih poslova i zadataka, pridržava smjernica Zavoda za javno zdravstvo FBiH (https:/www.zzjzfbih.ba/covid-19/) i drugih nadležnih organa za ovu oblast. Posebno se poštuje “Informacija o postupanju veterinarske službe za vrijeme pandemije COVID-19” Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BIH, Ured za veterinarastvo BIH, broj 02-4-27-21-302-1/20, od 19.03.2020., dostavljenu svim institucijama nadležnim za oblast veterine, na svim nižim nivoima vlasti u BIH.

U pomenutoj “Informaciji” se posebno skreće pažnja javnosti na ulogu i odgovornost veterinarske službe za vrijeme COVID-19 pandemije i napominje da je potrebno održati kontinuitet u oblasti sigurnosti hrane, prevenciju bolesti i upravljanje hitnim situacijama. Takođe se ističe da “Svjetska veterinarska asocijacija (WVA) savjetuje da se aktivnosti veterinarskih službi smatraju esencijalnim aktivnostima i poslovima, jer je održavanje ovih aktivnosti neophodno i za javno zdravlje”.

S obzirom na sve navedeno i činjenicu da su veterinari integralni dio globalne zdravstvene zajednice, obavještavamo sve klijente ” Dr Salkić” da smo im i dalje na usluzi i za veliku i za malu praksu, a kontakt telefoni su 061-154-590 (24 sata dnevno za hitne slučajeve) i 030-512-157 radnim danima od 08 do 16 sati, subotom do 13 sati. Istovremeno, obavještavamo javnost da smo poduzeli sve aktivnosti na praktičnom provođenju mjera zaštite osoblja, ljudi i životinja s kojima dolazimo u dodir, odnosno prostora i opreme s kojom radimo.

Direktor, dr.sci. Alen Salkić, dr.vet.med., je kroz “Odluku o preduzimaju mjera s ciljem osiguranja kontinuiteta poslovanja Veterinarske stanice “Dr Salkić” d.o.o. Travnik”, definirao smjernice zaposlenicima i saradnicima za postupanje u vanrednim okolnostima zbog pojave Corona virusa, pri tome poštujući naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i ostalih kriznih štabova nadležnih za ovu oblast. Takođe, pomenutom Odlukom, na nivou Veterinarske stanice “Dr Salkić”d.o.o Travnik je formiran Krizni štab u sastavu:- dr.sci. Alen Salkić,dr.vet.med – direktor – Arijana Sarajlić, dr.vet.med. – Muhamed Jašarević, veterinarski tehničar – Benjamin Razić, dr.vet.med. – pripravnik. Administrativno osoblje, u vremenu kad njihovo prisustvo u Firmi nije neophodno, posao obavlja od kuće.

Molimo sve klijente da se, prilikom dolaska u ordinaciju, pridržavaju Uputstva koje je istaknuto na ulaznom prostoru, da koriste dezinfekcijska sredstva koja su pripremljena na pultu, te da svi poštuju propisanu zonu međusobne udaljenosti. Tu smo za vas, ali ovog neprijatelja zvanog Corona virus, možemo pobijediti samo zajedničkim snagama, zato svi budimo savjesni u očuvanju zdravlja!

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU