VIBER UVODI NOVE PROMJENE: PAZITE ŠTA PIŠETE!

Ova odluka je uslijedila nakon što se Viber usaglasio sa novim regulativima Evropske unije kada je riječ o govoru mržnje.

Kako su saopćili iz kompanije, cilj im je da se svi osjećaju sigurno i da uživaju u sigurnom korištenju usluga jedne od omiljenih aplikacija za komunikaciju. Osim te odluke, navedeno je da će se kompanija posvetiti obukama tima koji se bavi moderiranjem poruka unutar servisa za slanje poruka.

Ponosni smo što sarađujemo sa Komisijom EU za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost polova, kao i sa nevladinim organizacijama od povjerenja u cilju analize i uklanjanja govora mržnje sa kanala na Viberu”, navodi se u saopćenju kompanije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od stupanja odluke na snagu, sav sadržaj će prolaziti kroz moderatore, ali će i korisnicima biti ostavljena mogućnost da prijavljuju govor mržnje, piše Hayat.

Viber je uvijek bio posvećen privatnosti i sigurnosti svojih korisnika. Sa novim promjenama možemo još više unaprijediti ovu tačku svog poslovanja”, kaže Idit Arad, generalni savjetnik za Rakutena.
Osim Vibera, promjene će doživjeti WhatsApp, Facebookov Messenger, ali i još neke platforme za dopisivanje i razmjenu sadržaja, koji također podliježu novim pravilima EU.

www.haber.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU