SVAKE VEČERI / Gledajte 6 filmova za redom na Kanal 6 HD televiziji!

Vjerovali ili ne, gledanje filmova, u zavisnosti od žanra, uglavnom pozitivno utječe na zdravlje!

Najbolji efekat, predpostavljate, daju komedije,  jer se za vrijeme smiješnih scena krvni sudovi šire za jednu četvrtinu, što umanjuje krvni pritisak.

Gledanje komedija vas oslobađa od anksioznosti, agresivnosti i stresa, pa ćete na taj način lakše rješavati probleme i bit ćete kreativniji.

Ljubitelji horor filmova mogu gledati ovakve filmove umjesto svakodnevne šetnje, jer gledanje horora ubrzava puls, ubrzava cirkulaciju i podiže adrenalin, a sve to ubrzava rad metabolozma. Pa tako, gledanje jednog horor filma može da sagori čak 113 kalorija, što je isto kao da ste 30 minuta šetali.

Mi vam u svakom slučaju preporučujemo da u mjesecu martu uživate u filmovima na Kanal 6 televizji! Izmeđuostalog pogledajte Black Jack-a, Moćnog Pačića, Rrrrrrr, Vremenskog policajca,  Klub ranoranilaca, Panov lavirint ili Dolazak…

U prvi mah, djeluje da je sve baš jednostavno – film je samo izgovor da se napravi pauza, način da se popuni rupa u vremenu, da nas animira dok ne počne da se dešava nešto zanimljivije. Ali, da li će ikada doći nešto zanimljivije?

Naši razlozi za gledanje filmova su uvijek drugačiji – nekada je to potreba za zabavom, nekada za novim informacijama, nekada za iskazivanjem emocija – međutim većina istraživača se danas slaže da je najćešći motiv za gledanje filmova kod publike, zapravo, nadoknađivanje nedostatka „života“ u stvarnosti „životom“ na filmu.

Film nam pruža priliku da odemo tamo gdje još nismo bili, da shvatimo osobe koje nikad nismo razumjeli, da podržimo postupke koje nikada ne bismo podržali…

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU