5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Video/ Identifikovan kabadahija koji je vozio po pješačkoj stazi, pa fizički napao djevojku jer se nije sklonila

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je dana 08. augusta 2022. godine zaprimila video snimak činjenja prekršaja, a koji su objavili mediji, na kojem je vidljivo da NN vozač upravlja motornim vozilom marke “VW” model Caravelle, sive boje.

Vozilo se kretalo ulicom Franca Lehara u pravcu ulice Zmaja od Bosne i nastavlja se kretati vozilom u suprotnom – nedozvoljenom smjeru.

Nedugo zatim je skrenuo preko tramvajskih šina i zelene površine u pravcu ulice Zmaja od Bosne, nakon čega se vozilom uključio u navedenu ulicu i nastavio kretanje u smjeru M. Dvora, općina Centar Sarajevo.

Poduzimajući potrebne mjere i radnje, policijski službenici Jedinice za saobraćaj saznali su da je oko 12:30 sati, predmetnim vozilom upravljao vozač S. K., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Vozač S. K. je saslušan u svojstvu osumnjičenog, koji je u potpunosti priznao činjenje navedenog prekršaja.

O prednjem je obaviješten dežurni sudija Općinskog suda u Sarajevu – Prekršajno odjeljenje i zatražena je usmena saglasnost za privremeno oduzimanje motornog vozila, koji nije dao saglasnost za oduzimanje istog.

  Sarajevo ponovo ima najzagađeniji zrak na svijetu

Licu S. K. je izdat prekršajni nalog, po kojem je isti prihvatio odgovornost, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola jer isti ima tri izrečene, a nerealizovane zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Također, dana 08.08.2022. godine u 18:20 sati, obaviještena je PU Ilidža da se vozilo kombi, reg. oznaka J21-O-375, kojim upravlja NN muška osoba kreće trotoarom ulice Džemala Bijedića, općina Ilidža.

Tom prilikom je vozač izašao iz vozila i fizički napao dvoje građana.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o gore navedenom vozaču S. K. iz Sarajeva i od pomenutog je uzeta pismena izjava u svojstvu osumnjičene osobe po prekršajnom osnovu.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti navedenih događaja.

The post Video/ Identifikovan kabadahija koji je vozio po pješačkoj stazi, pa fizički napao djevojku jer se nije sklonila appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU