(VIDEO) JKP “Vilenica-Čistoća” Novi Travnik/ Za mjesec dana prikupljene dvije tone staklene ambalaže

JKP „Vilenica-Čistoća“ u saradnji sa Ekopakom i Općinom Novi Travnik provela  je veliku akciju prikupljanja staklene ambalaže.

Naime, akcija pod nazivom „NE DVOJI – ODVOJI“ trajala je od polovine maja a završila je ovog petka, posjetom Amele Hrbat direktorice Ekopaka.

Tako su na 24 predviđene lokacije u ruralnim područjima Novog Travnika postavljeni kontejneri zapremine 5m3 u koje su stanovnici mogli odlagati svoju staklenu ambalažu. Rezultat su dvije  tone prikupljene staklene ambalaže.

Inače, JKP “Vilenica-Čistoća” je najbolje na području Srednjobosanskog kantona po količinama prikupljenog stakla u 2019. godini. Ekopak zato daje punu podršku upravi i radnicima ovog komunalnog preduzeća da smanje količinu komunalnog otpada koji odlažu na deponiji Mošćanica i da istovremeno što veća količina završi u sistemu reciklaže ambalažnog otpada.

 Akcijom koja je provedena u proteklih mjesec dana direktorica preduzeća Svjetlana Tokalić je prilično zadovoljna te je naglasila da su neke MZ pokazale više interesa i odgovornosti.

Zbrinjavanje otpada je jedan od bitnih problema vezanih uz brigu za okoliš. Količine komunalnog otpada koji proizvede jedan građanin u BiH iznosi 394 kg godišnje.

JKP „Vilenica-Čistoća“ u suradnji sa EKO-PAK-om se zahvaljuje svim poslovnim partnerima i suradnicima na ukazanom povjerenju i suradnji tijekom prošle godine, te očekuje i daljnju suradnju u tekućoj godini.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU