(VIDEO) Ministarstvo obrazovanja SBK/ Nabavlja dio informatičke opreme za učenike u saradnji sa Unicefom

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK je putem Unicefa osigurati 10 000 KM za nabavku opreme informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Ministarstvo se javilo Unicefu s projektom „Unapređenje dostupnosti i kvalitete obrazovanja za vrijeme COVID-19 pandemije“, a potpora Unicefa namijenjena je nabavci tableta.

„Ovo je jedna od mjera koje smo mi poduzeli. Zahvaljujem Unicefu što je prepoznao i podržao naš projekt, a svakako ćemo i mi kroz ministarstvo osigurati dodatna sredstva. Mi ćemo informatička pomagala nabaviti u najkraćem mogućem periodu, sukladno zakonu o javnim nabavkama. Ovim putem pozivam i jedinice lokalne samouprave, ali i sve ostale koji žele i mogu dati doprinos u potpori procesu nastave na daljinu, prije svega kako bi olakšali učenicima neometano sudjelovanje u učenju na daljinu, što bi svakako olakšalo i njihovim roditeljima“, kazao je ministar Bojan Domić.

Prema informacijama kojima raspolaže ministarstvo u ovom trenutku informatička pomagala potrebna su za više stotina učenika iz Središnje Bosne. Ministarstvo je otvorilo Facebook stranicu „Učenje na daljinu SBK – KSB“ i e-mail adresu ucenjenadaljinuksb@gmail.com, na koje se mogu javiti svi učenici i roditelji, ali i djelatnici škola koji imaju određene tehničke probleme, među kojima i nedostatak informatičkih pomagala.

Više u prilogu Kanala 6.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU