12 C
Sarajevo
Subota, 25 ožujka, 2023

(VIDEO) Ministarstvo obrazovanja SBK/ Nabavlja dio informatičke opreme za učenike u saradnji sa Unicefom

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK je putem Unicefa osigurati 10 000 KM za nabavku opreme informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Ministarstvo se javilo Unicefu s projektom „Unapređenje dostupnosti i kvalitete obrazovanja za vrijeme COVID-19 pandemije“, a potpora Unicefa namijenjena je nabavci tableta.

„Ovo je jedna od mjera koje smo mi poduzeli. Zahvaljujem Unicefu što je prepoznao i podržao naš projekt, a svakako ćemo i mi kroz ministarstvo osigurati dodatna sredstva. Mi ćemo informatička pomagala nabaviti u najkraćem mogućem periodu, sukladno zakonu o javnim nabavkama. Ovim putem pozivam i jedinice lokalne samouprave, ali i sve ostale koji žele i mogu dati doprinos u potpori procesu nastave na daljinu, prije svega kako bi olakšali učenicima neometano sudjelovanje u učenju na daljinu, što bi svakako olakšalo i njihovim roditeljima“, kazao je ministar Bojan Domić.

Prema informacijama kojima raspolaže ministarstvo u ovom trenutku informatička pomagala potrebna su za više stotina učenika iz Središnje Bosne. Ministarstvo je otvorilo Facebook stranicu „Učenje na daljinu SBK – KSB“ i e-mail adresu [email protected], na koje se mogu javiti svi učenici i roditelji, ali i djelatnici škola koji imaju određene tehničke probleme, među kojima i nedostatak informatičkih pomagala.

Više u prilogu Kanala 6.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU