(VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz Tuzle

Najaktuelnije vijesti iz Tuzle…

Prema Analizi zdravstvenog stanja stanovništva Tuzlanskog kantona i indikatora zdravlja u 2020. godini, koju je danas Vlada TK na sjednici prihvatila, vodeći uzroci umiranja na području tog kantona u prošloj godini su iz grupe kardiovaskularnih oboljenja. U bolničkim kapacitetima Tuzlanskog kantona u prošloj godini pacijenti su najčešće liječeni zbog cirkulatornih oboljenja, malignih neoplazmi te oboljenja digestivnog trakta – izjavio je ministar zdravstva Tuzlaskog kantona Božo Jurić.

U prostorijama Komemorativnog centra u Tuzli danas su identificirane dvije žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su nestale u junu 1993. godine u mjestu Lolići, Bratunac. Njihovi posmrtni ostaci su ekshumirani u oktobru prošle godine na lokalitetu Voljavica, općina Bratunac. Identitet ovih žrtava je najprije utvrđen putem DNK metode, a danas su taj identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

 Gradonačelnik Jasmin Imamović, sa saradnicama,  susreo sa predstavnicama Crvenog križa TK. Rrazgovarali su o aktivnostima koje Crveni križ kantona trenutno realizira, te o planiranim projektima vezano za podršku osobama i porodicama osoba oboljelih od demencije, kao i o drugim aktivnostima vezanim za realizaciju Strategije za osobe treće životne dobi. Gradonačelnik je obećao saradnju I podršku za naredni period, naročito za projekte kojima se poboljšava položaj stanovnika treće životne dobi.

Vijesti pogledajte OVDJE

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU