-1.2 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  (VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz Tuzle

  ()

  Najaktuelnije vijesti iz Tuzle…

  Prema Analizi zdravstvenog stanja stanovništva Tuzlanskog kantona i indikatora zdravlja u 2020. godini, koju je danas Vlada TK na sjednici prihvatila, vodeći uzroci umiranja na području tog kantona u prošloj godini su iz grupe kardiovaskularnih oboljenja. U bolničkim kapacitetima Tuzlanskog kantona u prošloj godini pacijenti su najčešće liječeni zbog cirkulatornih oboljenja, malignih neoplazmi te oboljenja digestivnog trakta – izjavio je ministar zdravstva Tuzlaskog kantona Božo Jurić.

  U prostorijama Komemorativnog centra u Tuzli danas su identificirane dvije žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su nestale u junu 1993. godine u mjestu Lolići, Bratunac. Njihovi posmrtni ostaci su ekshumirani u oktobru prošle godine na lokalitetu Voljavica, općina Bratunac. Identitet ovih žrtava je najprije utvrđen putem DNK metode, a danas su taj identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

   Gradonačelnik Jasmin Imamović, sa saradnicama,  susreo sa predstavnicama Crvenog križa TK. Rrazgovarali su o aktivnostima koje Crveni križ kantona trenutno realizira, te o planiranim projektima vezano za podršku osobama i porodicama osoba oboljelih od demencije, kao i o drugim aktivnostima vezanim za realizaciju Strategije za osobe treće životne dobi. Gradonačelnik je obećao saradnju I podršku za naredni period, naročito za projekte kojima se poboljšava položaj stanovnika treće životne dobi.

  Vijesti pogledajte OVDJE

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO