(VIDEO) Poznat je i datum izlaska: Uživajte u prvom pogledu na Final Fantasy 16

Stiže nam na ljeto 2023. godine i planirana je za PlayStation 5 i PC.

Ove informacije otkrivene su na nedavnom Sony State of Play događaju. Pored toga, Final Fantasy 16 je takođe dobio novi trailer..

Tokom trailera, pod nazivom „Dominance”, imali smo prilike da vidimo kako će se odvijati borba ali i neke nove detalje o svijetu Valisthea. Također je značajan fokus bio na prikazivanju bitke sa Titanom, Shivom, Ifritom…

„Nadajmo se da ste sa ovim pregledom svi mogli da steknete bolju sliku o tome šta će stvarna igra sve imati –  visokooktanske bitke u kojima naš protagonista Clive Rosfield posjeduje pun arsenal napada jedinstvenih za mnoge Eikonse (summone) u igri”, izjavio je producent Yoshida Naoki u postu na PlayStation blogu objavljenom nakon State of Play-a.

“Da ne spominjemo epske sukobe između samih Eikonsa koji su vas uveli u akciju.”

Final Fantasy 16 je prvi put najavljen za PS5 još u septembru prošle godine, u to vrijeme je također prvobitno bio najavljen za PC, a zatim je povučen – i činilo se da je neka vrsta ograničene ekskluzive.

Igra je već završila „osnovni razvoj“ do oktobra i od tada smo dobili više detalja o njenim herojima, svijetu i priči, kao i o šest oblasti u kojima se dešava, podsjeća IGN.

Yoshida je potvrdio u postu na blogu da je Final Fantasy 16 sada „u potpunosti moguće igrati od početka do kraja“, iako se razvojni tim i dalje suočava sa brojnim izazovima u posljednjem dijelu.

The post (VIDEO) Poznat je i datum izlaska: Uživajte u prvom pogledu na Final Fantasy 16 appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU