2.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 ožujka, 2023

(VIDEO) SBK / Povećane plate radnicima u osnovnom obrazovanju

Radnicima u osnovnom obrazovanju na prostoru Srednjobosanskog kantona odlukom Vlade povećane su plaće.

Na svojoj današnjoj sjednici Vlada SBK usvojila je aneks kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u SBK koji će, po riječima resornog ministra Bojana Domića, značiti više plaće za radnike u osnovnom obrazovanju.

  • Više plaće značit će ne samo veći standard za zaposlene u osnovnom obrazovanju, nego i poruku da društvo vrednuje njihov rad. To je bilo obećanje iz kolektivnog ugovora kojim smo rekli da ćemo, ako financijska situacija bude povoljna, razmotriti koeficijente u platnim razredima. Imali smo situacija gdje su ljudi, radeći iste poslove, imali značajno različite plaće u osnovnim i srednjim školama pa je Sindikat osnovnih škola tražio da ne bude tolika razlika. Jedan dio obećanja smo ispunili ranije nakon potpisivanja kolektivnih ugovora, a drugi dio obećanja ispunjavamo danas, kad smo dali suglasnost za potpisivanje novog kolektivnog ugovora – izjavio je Domić.

Aneks će biti primijenjen retroaktivno i odnosit će se na plaće isplaćene u 2022. godinu.

  • Primjena aneksa i isplata bit će retroaktivne za razdoblje od 1. siječnja ove godine. Mogu biti zadovoljan, pogotovo u današnjem vremenu kad cijene rastu i ovo će djelatnicima u osnovnom obrazovanju omogućiti da lakše podnesu krizu. Na godišnjoj razini za ovu namjenu izdvojili smo 1,4 milijuna maraka – dodao je ministar Domić.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU