(VIDEO) U po’ bijela dana! Lopov u Vitezu pljačkao kuću bez obzira na aktiviran alarm!

Nadzorne kamere postavljene na privatnoj kući u naselju Mali Mošunj u Vitez snimile su lopova koji je vrlo spretno i bez imalo sustezanja opljačkao kuću u po’ bijela dana, a nije ga omeo ni alarm koji je cijelo vrijeme bio aktiviran!

U manje od tri minute vremena iz objekra je ukrao vrijedne stvari, kaže vlasnik, koji je slučaj naravno prijavio policiji!

Provala u stan ili kuću je jedna od onih stvari o kojima ne volimo razmišljati te često smatramo da se neće dogoditi baš nama. Ipak statistike pokazuju da je učestalost provala i krađa stalno u porastu, te da se znatan broj ovih (ne)djela dešava usred dana, odnosno u vrijeme dok se nalazimo na poslu. Također, broj provalnih krađa se skoro udvostruči tokom praznika te u sezoni godišnjih odmora, a provalnici danas potencijalne žrtve pronalaze na razne načine, čak i putem društvenih mreža.

Upravo iz ovih razloga, neophodno je da se na vrijeme pobrinemo za zaštitu i osiguranje imovine od raznih rizika u koje spadaju i provalne krađe. Određene mjere zaštite zasigurno mogu sačuvati ono najvrjednije što posjedujemo, ali da li u potpunosti?! Danas lopove u njihovoj namjeri izgleda ništa ne može spriječiti ali će snimci nadzornih kamera bar pomoći u tome da ih se lakše pornađe…

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU