16.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Više od 60 naoružanih pobunjenika ubijeno je u Afganistanu u posljednja 24 sata

Više od 60 naoružanih pobunjenika ubijeno je u južnoj regiji Afganistana u posljednja 24 sata, budući da su vladine snage pojačale pritisak na talibane u Kandaharu i susjednim pokrajinama.

Jedinice nacionalne vojske u posljednjem napadu na talibane ubile su tri pobunjenika u okrugu Khakriz južne provincije Kandahar, saopćila je vojska u nedjelju, a među njima i talibanski komandant Mullah Mahmoud alias Bado Jan.

U saopćenju se navodi da je od subote ubijen 41 pobunjenik u Miwand, Mianshin i Shah Walikot okrugu pokrajine Kandahar, a vladine snage ubile su i 10 talibanskih boraca u okrugu Daichopan susjedne pokrajine Zabul u posljednja 24 sata, navodi se u izjavi vojske.

Ukupno 12 militanata također je ubijeno u okrugu Khas Uruzgan u južnoj provinciji Uruzgan dok su snage sigurnosti ciljale talibanske položaje iz zemlje i zraka, javila je Xinhua.

Bez izvještaja o žrtvama sigurnosnih snaga, u izjavi vojske također se navodi kako je u južnoj regiji od subote ubijeno više militanata.

Kandahar i susjedne provincije Zabul, Helmand i Uruzgan smatraju se utočištem talibanskih militanata, a militantna grupa intenzivirala je aktivnosti u cijelom Afganistanu, uključujući i južnu regiju od 12. aprila.

- Oglašavanje - više od 60 naoružanih pobunjenika ubijeno je u afganistanu u posljednja 24 sata

Ministar odbrane Afganistana Assadullah Khalid naredio je vladinim snagama da ulože sve napore kako bi spriječile militantsku ofenzivu i protjerale ih iz njihovih skrovišta u ovog zemlji.

(FENA) M.B.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima