Više od milion dolara za ugrožene iz BiH i Sandžaka: Humanitarka Samira najavila kako će ubuduće pomagati ljudima

Samira Cecunjanin – Rastoder prije dvije godine odlučila je uz pomoć dobrih ljudi biti ruka spasa za one koji se nalaze u teškoj situaciji. Odlučila je da alarmira sve ljude velikog srca da pomognu onima kojima je pomoć neophodna, da njihov život zajedno učine boljim.

Rođena je u Sandžaku, živi u Kanadi, a većinu donacija do sada realizovala u BiH.

Humanitarnim radom se počela baviti zbog svog brata Muhameda Cecunjanina. Kada se prije dvije godine pokrenula jedna akcija za kupovinu bajramskih paketa, bratu je poslala novac kako bi izmirio troškove, na što joj je rekao da nema potrebe da njemu plaća troškove, već da će od tog njenog novca kupiti još jedan paket hrane pa će na takav način oboje dati svoj doprinos toj akciji.Iako je više puta bila „meta“ napada onih koji su željeli manipulirati donacijama, onih koji su se pretvarali kao veliki humanitarci, i dalje je otvoreno govorila o njima ne dozvoljavajući da na bilo koji način ugroze njenu humanu misiju, da druge spriječe u svom nijetu da nekome pomognu. Istrajala je u borbi za one koji trebaju pomoć, te im i danas nesebično pomaže zahvaljujući donatorima širom svijeta.

Samira je ovih dana objavila kako je od maja 2020. godine uručeno više od milion dolara pomoći za ljude širom Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

“Član sam više humantarnih organizacija i bit ću član u još mnogo više. Allah mi je dao nafake da mogu komonto i vama pomoć. Tuđa nafaka mi nije potrebna. Inače Cecunjani su poznati po humanosti kao i Rastoderi. Ja sam tuđi emanet dobro čuvala i ponosna sam na sebe. Svašta sam prošla da bi vaš novac zaštitila. Sada moram napraviti pauzu i čekati da dobijem humanitarni broj jer ne smijem se sa državom „igrati“ u kojoj se plaća taksa u iznosu od 13 posto (da uzimam od apela za taksu kao mnogi drugi, ne dolazi u obzir). Moram sebe zaštititi. Previše je novca ušlo na moj privatni račun! Hvala svima koji ste bili dio ovog mog humanitarnog rada. Kada dobijem humanitarni broj počet ću opet sa prikupljanjem pomoći, ali sasvim drugačije. Svi koji se obrate za pomoć, morat će potpisati ugovor jer ne želim da me neko bez razloga optužuje, da se moje ime bez razloga pojavljuje na društvenim mrežama – poručila je ova velika humanitarka.Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU