20.5 C
Sarajevo
Petak, 2 lipnja, 2023

Viteški ljetopis uručen načelniku Marjanoviću

Danas je općinski načelnik Boris Marjanović u svome uredu organizirao službeni prijam članova uredništva Viteškog ljetopisa, knjige koja je iz tiska izašla prije deset dana, a na poseban način svjedoči o jednoj povijesnoj epohi na području općine Vitez.

Članovi uredništva Jakov Križanović, Stjepan Alilović i Nikola Šarić su Marjanoviću predstavili ovaj izuzetno važan projekt te detalje kada je u pitanju nastavak aktivnosti na bilježenju viteške kronike. Istaknuto je kako je projekt sufinanciran iz Središnjeg državnog ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH što govori o njegovoj relevantnosti za širu društvenu zajednicu.

Načelnik Marjanović kazao da je srednja Bosna oduvijek bila poznata po vrsnim ljetopiscima kojima dugujemo zahvalnost jer su zapisali našu povijest i učinili je vječnom. Pohvalio je rad mladih Vitežana koji su oživjeli ideju izdavanja ljetopisa u Vitezu te je s time u vezi obećao biti potpora kako bi ovaj projekt postao tradicija.

Nakladnik Viteškog ljetopisa je Udruga Volim Vitez koja je ove godine, a u povodu Dana Općine Vitez dobila posebno priznanje za sveukupan doprinos razvitku društvene zajednice.

www.radiovitez.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU