VITEZ: Bjelovarsko kazalište

Predstavama Bjelovarskog kazališta “Dječja igra” i „Zmaja – kuharica za zmajeve“, proteklog vikenda, započeli su 14. Dani kazališta “Vitez 2022”.

Predstava ”Dječja igra” odigrana je u subotu u Kazališnoj dvorani Vitez, a dan kasnije, u nedjelju, priređena je kazališna poslastica za najmlađe izvedbom predstave „Zmaja – kuharica za zmajeve“.

Publika je sjajno reagirala na odlične nastupe članova Bjelovarskog kazališta, koji su ponovno pobrali gromoglasan pljesak i simpatije u Vitezu.

“Divno nam je bilo i ovoga puta u Vitezu. Hvala našim dragim domaćinima i prijateljima iz Gradskog kazališta mladih Vitez. S nestrpljenjem iščekujemo njihov dolazak za dva tjedna u Bjelovar, gdje će nastupiti na našem Komedija festu. Hvala i publici na divnoj reakciji, protekli vikend će nam zbilja ostati u lijepim uspomenama. Naravno, čestitam i našim mladim glumcima na odličnom nastupu”, kazala je Margareta Maja Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta.

Predstava „Dječja igra“ nastala je po tekstu i u režiji Ane Perković, studentice dramaturgije na Akademiji u Zagrebu, nekadašnje članice Bjelovarskog kazališta. Predstava je to s tematikom međuvršnjačkog nasilja u kojoj i žrtve postaju nasilnici.

“Zmaja – kuharica za zmajeve” je monokomedija, koju izvodi Margareta Maja Fabičević, ujedno i autorica teksta predstave. Kuharica za zmajeve” sadrži dosta autobiografskih dijelova, iskrena je i rađena od srca. Tema je vezana za zdravu prehranu, redovitu konzumaciju voća, povrća i variva.

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu publici će ponuditi 12 kazališnih predstava, a uz domaćina, GKM Vitez, nastupit će, među ostalim, i kazališne skupine iz Bjelovara, Sinja, Slavonskog Broda, Hercegovca, Šida, Obrenovca, Banja Luke, Tuzle, Travnika, Bugojna.

Pokrovitelji ovogodišnjih, četrnaestih po redu, Dana kazališta u Vitezu su Federalno ministarstvo kulture i športa i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB.

IZVOR: www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU
[td_block_7 modules_on_row="" show_date="none" show_com="none" show_review="none" show_excerpt="none" show_audio="none" show_btn="none" show_cat="none" show_author="none" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNTAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ==" sort="" category_id="_related_cat" modules_gap="5" all_modules_space="15" image_floated="" video_popup="" show_vid_t="none" excl_show="none" meta_info_align="" art_btn="10px 0px 0px 0px" modules_category="image" hide_audio="yes" pag_space="15" f_title_font_size="20" f_title_font_line_height="1.2" f_title_font_weight="500" mc1_tl="12" m6f_title_font_size="eyJwaG9uZSI6IjE3IiwiYWxsIjoiMTYifQ==" m6f_title_font_line_height="eyJwaG9uZSI6IjEuMiIsImFsbCI6IjEuMiJ9" m6f_title_font_weight="eyJwaG9uZSI6IjcwMCJ9" time_ago_txt_pos="yes" time_ago_add_txt="prije" limit="6" time_ago="yes"]