VITEZ: Prihodi povećani za 1,6 milijuna KM, više novca za putove, kanalizacijsku mrežu i druge razvojne projekte

Danas je održana 23. sjednica Općinskog vijeća Vitez, na kojoj su vijećnici prije razmatranjadnevnog reda postavljali vijećnička pitanja te analizirali dobivene odgovore.

Nakon što je usvojeno Izvješće o izvršenju proračuna općine Vitez za period1.1.-30.0.2023. godine razmatran je Rebalans II proračuna općine Vitez za tekuću godinu, a kako razlog usvajanja Rebalansa II navedeno je ostvarivanje neplaniranih prihoda. Prihodi i primici proračuna po Rebalansu II planirani su u iznosu od 13.926.900 KM što je za 13% više od prethodnog plana (povećanje za 1.607.500 KM).

S time u vezi povećavaju se subvencije javnim poduzećima i to za 61.500,00 KM, kao i izdaci za infrastrukturu PC-96-2 koji su povećani za 80.000 KM; za vodoopskrbu za 50.000 KM, za rekonstrukciju putova za 520.000 KM, za rekonstrukciju Gradskog trga za 20.000 KM te za rekonstrukciju kanalizacijske mreže koji su povećani za 149.800 KM.

Na ovoj sjednici k znanju su primljene Informacija o radu PD „Vlašić“ d.o.o. Vitez za 2022. godinu te Informacija o aktivnostima u svrhu osnivanja JP „Lašva“ s predloženim zaključcima.

Nakon provedene procedure usvojena je Strategije omladinske politike općine Vitez za period 2023.-2030. godine koje je pratilo usvajanje Smjernica za sudjelovanje građana u izradi i donošenju općinskih politika. „Omladinska politika općine Vitez je strategijski dokument kojim općina Vitez odgovara na potrebe mladih i planira daljnju kontinuiranu konstruktivnu komunikaciju o potrebama mladih u predviđenom razdoblju provedbe“, navedeno je u Strategiji.

Općinsko vijeće donijelo je niz odluka, među kojima je usvojen Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o općinskim administrativnim pristojbama, Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog natječaja za imenovanje pet članova Općinskog izbornog povjerenstva Vitez uz Prijedlog rješenja o imenovanju Natječajnog povjerenstva za  provedbu procedure imenovanja članova Općinskog izbornog povjerenstva Vitez. Odlukom Općinskog vijeća Javnom komunalnom poduzeću „Vitkom“ dodijeljen je posao izvođenja radova na izradi cjevovoda- most Divjak.

Doneseno je i Rješenje o imenovanju povjerenstva za izradu pečata JU Gradska knjižnica „Vitez“ i Rješenje o razrješenju i imenovanju člana Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Vitez. Nakon ostavke jednog člana Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Vitez danas je, po provedenoj proceduri, imenovan Nikola Šarić za člana UO.

Također, usvojene su odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o radnim odnosima općine Vitez, o gubitku statusa nepokretnosti javnog dobra i o izmjeni i dopuni Regulacijskog plana „Poslovnog centra PC-96-2“ općina Vitez.

www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU