VITEZ: Radionice za žene i mlade

U okviru projekta „Psihološko osnaživanje žena, zapostavljenje mentalnog zdravlja mladih i vršnjačko nasilje, glazbene i likovne radionice za najmlađe“, sljedeći tjedan počinju radionice za žene i mlade koje će se održavati u Gradskoj galeriji/Društvenom centru u Vitezu. Planirane su 4 različite radionice: za žene, za mlade, glazbene i likovne radionice za najmlađe. Glazbene i likovne radionice za najmlađe se održavaju više od mjesec dana i zanimanje najmlađih je više nego zadovoljavajuće.

Radionice za žene/djevojke i mlade počinju uskoro i bit će organizirane dva puta tjedno sljedeća dva mjeseca.

Opći cilj radionica namjenjen za žene je povećana implementacija prava žena i djevojaka u Vitezu koja će se između ostalog ostvariti poboljšanjem psihosocijalnog stanja žena kroz različite psihološke i psihosocijalne intervencije kreirane prema njihovim potrebama. Ciljna grupa projekta su žene iz dvije nevladine organizacije koje su prije počeka projekta bile izolirane i neaktivne iz različitih razloga, te nisu bile upoznate sa ljudskim pravima i ulogom organizacija koje okupljaju žene ili su bile samo pasivne članice nevladine organizacije.

vitez: radionice za žene i mlade

Opći cilj radionica za mlade je smanjiti vršnjačko nasilje kroz aktivno sudjelovanje mladih u prevenciji nasilja i prihvaćanju različitosti. Potrebno je da se mladima prikaže i objasni na zanimljiv način što im se može događati u školi, kako prepoznati problem, kako se zaštititi i kome se obratiti u takvim situacijama.

Sve ove radionice imaju zajednički cilj, a to je povećanje sudjelovanja građana i građanki u procese koji uvažavajući njihove potrebe doprinose poboljšanju kvalitete života na lokalnom nivou.

Ove aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, kojeg zajednički financiraju Vlada Švicarske i Švedske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

IZVOR: www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU