“Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

Udruženje udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB organizira utrku “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

Svjetski dan bubrega se obilježava svake godine drugog četvrtka u mjesecu ožujku. (utrka pomjerena zbog pandemije) To je ove godine 11.03. ali se ovaj dan obilježava kroz cijeli 3 mjesec.

Tjelesna aktivnost je jedna od najvažnijih stvari kada je u pitanju prevencija ove podmukle bolesti te smo ovu utrku posvetili upravo prevenciji bubrežne bolesti te očekujemo veliki broj rekreativaca i naših sugrađana kojma će možda ovo biti odlična prigoda da promijene svoj stil i način života, što je vrlo važno za očuvanje dobrog općeg zdravstvenog stanja.

U svijetu je više od 850 milijuna ljudi koji imaju ovu vrstu bolesti a statistike kažu da je svaka 10-a osoba u svijetu potencijalni bubrežni bolesnik. U BiH nije izuzeta od Svjetske statistike. Imamo oko 3000 pacijenta koji se liječe dijalizom od toga gotovo 2000 u F BiH.

Dužina staze: 5 000 m
Start / cilj trke: Gradski trg u Vitezu 13:00 h
Trajanje trke: 60 minuta
Mjerenje vremena: Mjerenje vremena će se vršiti elektronski. Za plasman trkača kao relevantno vrijeme koristit će se Gun start vrijeme, a svaki trkač će također dobiti i svoje čip vrijeme.

Za sve natjecatelje će biti osigurana okrepa u vidu vode i voća.

Nagrade: Za tri prvoplasirana natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji biće osigurane robne nagrade u vidu poklon bona u trgovini GMS Sport

Utrka će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Upravni odbor UDiT SBK/KSB

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU