VJEROVANJA U SRBA I ŠIRE Uvijek birajte broj 8, nikada ne ubijajte pauka…

Ljudi su se vijekovima bavili svakojakim praznovjerjem, od kojih su mnoga paganskog porijekla.

Neki su evoluirali tokom vremena, selili se iz zemlje u zemlju, iz naroda u narod. Većina od njih se usvaja i sprovodi sa dubokim uvjerenjem da će donijeti sreću i novac.

ZAKUCAVANJE NOVČIĆA U DRVO

Oborena stara stabla sa novčićima zabijenim u koru su popularan prizor u nekim dijelovima Ujedinjenog Kraljevstva. Smatra se da „drveća novca“ imaju pagansko porijeklo.

OSIGURATI DA U TORBI UVIJEK IMA NEŠTO NOVCA

Stavljanje novca u tašnu ili novčanik, posebno ako ga poklonite drugoj osobi, široko je praktikovano u Grčkoj, ali sujevjerje se proširilo po cijelom kontinentu. Logika je jednostavna – novac privlači novac. Iz istog razloga, nikada ne bi trebalo potpuno da ispraznite svoj bankovni račun.

NIKADA NE OSTAVLJAJTE TORBU NA PODU

Razlozi da nikada ne stavljate torbe na pod variraju od zemlje do zemlje. Primjera radi, stara kineska poslovica kaže: „Tašna na podu je novac napolju“.

Torba na zemlji donijeće vam nesreću kada su u pitanju vaše finansije, pa je za svaki slučaj uvijek držite na visini.

SVAKO JUTRO NACRTAJTE ZNAK „$“ NA RUCI

„Novac“ ili znak dolara sa crvenom bojom na desnom dlanu svako jutro prIJe nego što izađete iz kuće 15 uzastopnih dana, počevši od dana mladog mJeseca, trebalo bi da vam donese neočekivanu sumu novca u roku od nekoliko dana. U ovo sujeverje vjeruje dobar dio američkog svijeta.

PRONALAŽENJE PAUKA U DŽEPU

Sujeverje da pauk pronađen na nečijoj odjeći donosi novac datira još iz 16. veka. Najbolje je da nađete pauka u džepu jer to znači da ćete uvijek imati novca. Zbog čega je usvojeno „pravilo“ da nikada ne ubijate pauka koji se nađe u kući, jer biste ubili svoju sreću i bogatstvo.

BEZ ZVIŽDANJA U KUĆI

Vjerovanje da će zviždanje u kući dovesti do gubitka novca i loše sreće je široko rasprostranjeno u Rusiji i baltičkim državama. Kaže se da to nikako ne treba činiti ako ste u tuđoj kući. Vjeruje se da je zviždanje jezik zla i da na taj način pozivate zle duhove u svoj dom. Napolju zviždite do mile volje.

KORISTITE BROJ 8 KAD GOD MOŽETE

Osam se smatra jednim od najsrećnijih brojeva u kineskoj kulturi. Zvuči kao „fa“ na kineskom, što znači bogatstvo i bogatstvo, zbog čega se vjeruje da donosi bogatstvo. Neki numerolozi tvrde da osmica simbolizuje ravnotežu, odnosno održavanje balansa između materijalnog i nematerijalnog svijeta.

NE KREČITE „ĆOŠKOVE BOGATSTVA“ ODREĐENIM BOJAMA

Jugoistočni ugao sobe smatra se uglom bogatstva, prema feng šuiju. Drugi kutak bogatstva ili karijere, koji vas štiti od gubitka posla, nalazi se na sjeveru. Ne farbajte sjeverni ugao zelenom, žutom, smeđom, roze bojom niti južni plavom, crnom ili bojom kože.

VJEROVANJA U SRBA I ŠIRE Uvijek birajte broj 8, nikada ne ubijajte pauka… appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU