VLADA DONIJELA ODLUKU: Bolnica Travnik i Nova Bila moraju vratiti sredstva, uređaje za magnetnu rezonancu nabavit će Ministarstvo


Nakon što bolnice u Novoj Biloj i Travniku u tri godine nisu uspjele završiti proceduru javne nabavke dva uređaja za magnetnu rezonancu, Vlada Kantona Središnja Bosna (KSB) na današnjoj sjednici u Travniku donijela je odluku da bolnice dobivena sredstva za tu namjenu vrate, prenosi FENA.

Vlada je također zadužila Ministarstvo zdravstva i socijalne politike ŽSB i Zavod za zdravstveno osiguranje ŽSB da nabave uređaje.

“Prošlo je skoro tri godine kako smo krenuli u proceduru nabavke uređaja za magnetnu rezonancu. Bila je neka zajednička nabavka, pa su pokušale bolnice samostalno to nabaviti. Tender je svaki put pao, pa smo zaključili na Vladi da bi dodjeljeni iznos novca bolnice trebale vratiti, a resorno Ministarstvo će zajedno s Uredom za javne nabavke probati završiti čitavu proceduru”, kazao je nakon današnje sjednice Vlade ŽSB ministar zdravstva Anto Matić.

Za nabavku uređaja Vlada je planirala izdvojiti oko 2,5 milijuna, a bolnice su trebale dodati po milijun maraka.

“Svi pacijenti koji su trebali taj pregled oni su ga i dobili. Nabavkom uređaja pokušavamo optimizirati sustav i uštedjeti dio sredstava, te otvoriti nova radna mjesta u bolnicama. Od ponedjeljka kreću aktivnosti na nabavci, iznos je veliki, po Zakonu o javnim nabavkama ići će maksimalni rok, tako da će proći neko vrijeme dok uređaji ne budu u bolnicama”, zaključio je ministar Matić.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU