20 C
Sarajevo
Utorak, 5 srpnja, 2022

  Vlada FBiH: Za saniranje šteta od zemljotresa 700.000 KM

  Vlada Federacije BiH se, na današnjoj sjednici u Sarajevu, upoznala sa informacijom Federalne uprave civilne zaštite o stanju na područjima koja su pogođena zemljotresima, mjerama i aktivnostima na sanaciji, materijalnoj i finansijskoj pomoći od strane Vlade FBiH, koja će biti dostavljena Parlamentu FBiH.

  Ujedno, danas je zaključeno da iz tekuće rezerve ovogodišnjeg Budžeta FBiH bude izdvojeno 700.000 KM na ime pomoći u saniranju šteta na područjima FBiH koja su u periodu od 24.4. do 24.5.2022. godine pogođena zemljotresima.

  Vlada je zadužila Federalni štab civilne zaštite i Federalnu upravu civilne zaštite da permanentno prate i analiziraju stanje na području FBiH i da, po potrebi i u okviru svojih nadležnosti, angažuju federalne specijalizirane jedinice civilne zaštite i federalne službe zaštite i spašavanja radi provođenja mjera zaštite i spašavanja, te da izvještavaju Vladu FBiH.

  URED VLADE FBiH ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Rahela
  Rahelahttp://www.tnt.ba
  Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU