Vlada Kantona Sarajevo: Molba građanima

vlada kantona sarajevo: molba građanima

S obzirom da se posljednjih dana u javnosti pojavilo nekoliko inicijativa za prikupljanje pomoći Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, kao i ponuda sa donacijama za nabavku vakcina istoj ustanovi, iz Vlade Kantona Sarajevo ističu i još jednom informišu građane da ove aktivnosti nisu potrebne jer su osigurana sredstva za puno funkcionisanje kompletnog zdravstvenog sistema, a time i ove bolnice, naveli su iz Vlade KS.

Naglašavaju kako navedene aktivnosti nisu potrebne čak ni tokom aktuelnog trećeg vala zaraze i rekordnog broja hospitaliziranih Sarajlija.

“Koristimo priliku da našim sugrađanima uputimo još jednu molbu za nastavak poštivanja svih propisanih epidemioloških mjera, kako bi svi zajedno što prije broj novozaraženih sveli na najmanju moguću mjeru”, poručuju iz Vlade KS.


vlada kantona sarajevo: molba građanima

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je evidentirano 304 novozaražena slučaja koronavirusom, dok se u istom periodu od Covid-19 infekcije oporavilo 532 pacijenta.

Od ovog broja novozaraženih, njih 223, odnosno 73,35 posto, pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama.

Nažalost, jučer je preminulo 16 pacijenta koji su bili zaraženi koronavirusom.

Proteklog dana na koronavirus testirana je 1.080 osoba.


vlada kantona sarajevo: molba građanima
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Vlada Kantona Sarajevo: Molba građanima

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU