Vlada KS: Nema potvrđenih slučajeva korona virusa, smanjite kretanje

Vlada KS-a zajedno sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS kontinuirano prati sva dešavanja i ovim povodom redovno održava sjednice

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od korona virusa, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vlada KS-a zajedno sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS kontinuirano prati sva dešavanja i ovim povodom redovno održava sjednice.

Na današnjoj četvrtoj vanrednoj sjednici Vlade KS zaključeno je da će sva resorna ministarstva, kao i do sada, poduzimati sve aktivnosti vezane za trenutnu aktuelnu situaciju u vezi sa korona virusom.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je od četvrtka 12. marta organizovalo je online nastavu u osnovnim i srednjim školama, a od ponedjeljka, 16. marta se obustavlja rad dječijih vrtića u periodu od najmanje 15 dana, te produženih boravaka u školama do 25. marta.

Također, Krizni štab Ministarstva zdravstva podsjeća da je i dalje na snazi obustavljanje i održavanja kulturnih, sportskih događaja i treninga za djecu i mlade u KS.

Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab, s obzirom na aktuelnu situaciju, apeluju na sve građane, posebno na stariju populaciju, da smanje kretanje na minimum i izbjegavaju okupljanja, naročito u ovom periodu kad je povećan broj oboljelih od sezonske gripe i respiratornih oboljenja.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU