Vlada KS reagirala robnim rezervama, najugroženijim kategorijama stanovništva 4.500 paketa

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici usvojila je zaključak po kojem će iz robnih rezervi KS biti izvršena podjela 4.500 paketa prehrambenih proizvoda i proizvoda za higijenu najugroženijim kategorijama stanovništva na području Kantona.

Vlada je današnjim zaključkom zadužila Direkciju robnih rezervi KS, da u okviru svojih nadležnosti i u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, a u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica, Ministarstvom za boračka pitanja i Kantonalnim centrom za socijalni rad realizira ovu donaciju.

Prema planu distribucije, 2.709 paketa namijeno je za korisnike prava na topli obrok u javnim kuhinjama, prava na stalnu novčanu pomoć, te korisnicima prava na novčanu naknadu za pomoć i njegu od strane druge osobe licima starijim od 65 godina.

Za pripadnike boračke populacije planirana podjela 1.500 paketa.

Paketi će sadržavati osnovne životne namirnice i higijenske proizvode, poput brašna, ulja, tjestenine, riže, mesnih narezaka, pašteta i deterdženata…

The post Vlada KS reagirala robnim rezervama, najugroženijim kategorijama stanovništva 4.500 paketa appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU