17.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 18 kolovoza, 2022

Vlada SBK-a utvrdila prijedlog budžeta u iznosu od oko 219 mililona KM

Vlada Srednjobosanske županije utvrdila je Prijedlog proračuna za 2020. godinu u iznosu od 219.380.328 maraka.

Županijska ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je novinarima da se resorno ministarstvo vodilo principom opreznosti i realnosti, pa, u odnosu na nacrt proračuna, nije bilo prostora za nove prijedloge pristigle tijekom javne rasprave.

– Ministarstvo ima pregled svih pristiglih zahtjeva i mislim da će morati čekati neka druga vremena. Plan je da se praćenjem ostvarenja prihoda u travnju i svibnju, ukoliko dođe do značajnijeg punjenja, pristupi rebalansu i da svi neispunjeni zahtjevi imaju određeni prioritet – naglasila je Plavčić.

Na upit da prokomentira određene primjedbe iz oporbenih krugova da je “proračun prepisivački” i da će ga u idućoj godini “pojesti proračunski korisnici”, županijski premijer Tahir Lendo kazao je kako je proračun kreiran sukladno nadležnostima Županije te da ima i razvojnu komponentu.

– Kantoni su velike potrošačke jedinice jer su u njima smještene sve institucije koje troše proračunska sredstva, a manje se bave razvojem. Budžet je kreiran da bude na zadovoljstvo svih korisnika kako bi mogli dnevno funkcionirati. Naravno, on ima i razvojnu komponentu, jer imamo više od 40 milijuna maraka sredstava za javne nabavke koje potiču privredne subjekte na rad s Kantonom. Dalje, imamo razvojna sredstva koja prate rad na infrastrukturi i svake ih godine možete vidjeti u izgradnji putova, vodoprivredi, direktnim kapitalnim investicijama – rekao je Lendo.

  Travničani nagrađeni u Slavoniji

Najveći dio, odnosno oko 62 posto proračuna, o kojem će se izjašnjavati i Skupština SBŽ-a, odnosi se na plaće, naknade i doprinose uposlenih u javnom sektoru.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Alem Sinanović
Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU