1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Vlada SBK: Bez rasprave o odluci o osnivanju lovišta

  ()

  Prijedlog odluke o osnivanju lovišta na području Srednjobosanskog kantona povučen je u četvrtak s dnevnog reda sjednice kantonalne Vlade, a kako je rečeno, razlog je izostanak suglasnosti između lovačkih udruga u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

  – Odluka je danas povučena na prijedlog ministara iz HDZ-a BiH i očigledno je potrebno još usuglasiti neke stvari. Od 12 općina u SBK, u njih 11 su usuglašeni načini i princip djelovanja budućeg lova i lovišta, a samo u općini Gornji Vakuf/Uskoplje to nije urađeno. Pretpostavljam da će se pokušati izvršiti dodatni pritisak i tamo, kako bi i oni postigli suglasnost – kazao je novinarima ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK Salkan Merdžanić.

  Premijer Tahir Lendo ocijenio je kako se radi o kompleksnoj odluci koja je s tehničke strane završena, ali se čeka na postizanje suglasnosti u općini Gornji Vakuf/Uskoplje kako bi ponovno bila razmatrana na idućoj sjednici Vlade.

  – Živimo i radimo u kantonu mješovite nacionalne strukture, gdje postoje različiti interesi lovačkih udruženja i politika. Preostalo je da se u Gornjem Vakufu/Uskoplju dva lovačka udruženja izjasne i formiraju zajednički savez, kako bi mogli koristiti koncesiju i ići u lov – istaknuo je Lendo.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO