Vlada Španije pripremila 11 milijardi eura pomoći za mala i srednja poduzeća – TNTPortal

Španjolska vlada usvojila je u petak paket pomoći za mala i srednja poduzeća, vrijedan 11 milijardi eura, kako bi im pomogla prebroditi krizu prouzročenu pandemijom covida 19.

Paket obuhvaća sedam milijardi eura izravne pomoći i tri milijarde eura u programu dobrovoljnog restrukturiranja zajmova koje su banke uz državnu potporu odobrile tvrtkama pogođenima pandemijom, posebno u ključnom turističkom sektoru.

Milijarda eura rezervirana je za dokapitalizaciju.

“Dugotrajnost i gospodarske posljedice pandemije povećavaju rizik od prezaduženosti… Pravodobnim mjerama izbjeći ćemo veće troškove u budućnosti”, rekla je ministrica gospodarstva Nadia Calvino.

Otpis duga bit će krajnja mjera, dodala je Calvino.

Paket olakšica prvenstveno cilja tvrtke u ugostiteljskom sektoru i trebao bi im pomoći smanjiti dug koji su nagomilale u proteklih godinu dana kako bi ublažile utjecaj ograničenja na turizam i mobilnost općenito i poboljšati njihovu solventnost.

Izravna pomoć uključuje pojačanu potporu turizmu, kroz dvije milijarde eura namijenjene tvrtkama na Balearskim i Kanarskim otocima, regijama koje je pad turizma najteže pogodio. Pomoć će biti isplaćena preko regija a nadzirat će je porezna uprava.

 

TNTPortal / Hina

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU