-14.3 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  Vlada TK odobrila upis 132 studenta koji su položili prijemni ispit

  Vlada Tuzlanskog kantona je na danas održanoj vanrednoj sjednici dala prethodnu saglasnost na prijedlog odluke Senata Univerziteta u Tuzli o upisu 132 studenta koji su u statusu samofinansirajućih.

  Riječ je o studentima koji su u prvom upisnom roku za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2019/20. godini položili prijemni ispit.

  - Oglašavanje -

  Vlada je današnjim zaključkom povukla iz skupštinske procedure sve materijale koji su ranije dostavljeni, a nisu razmatrani na sjednici Skupštine TK. Radi se o Prijedlogu zakona o inspekcijama Tuzlanskog kantona, prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnivanju Javne ustanove Mješovita srednja škola u Sapni, o osnivanju Javne ustanove Gimnazija “Ismet Mujezinović“ u Tuzli, Javne ustanove Osnovna škola “Sjenjak“ u Tuzli, Javne ustanove Mješovita srednja škola Lukavac.

  Također, to su Prijedlog zakona o stavljanju van snage Zakona o uređenju imovinsko-pravnih i drugih odnosa u vezi sa preuzimanjem prava i obaveza osnivača prema osnovnim školama koje imaju status javne ustanove, kao i Prijedlog Zakona o stavljanju van snage Zakona o uređenju imovinsko-pravnih i drugih odnosa u vezi sa preuzimanjem prava i obaveza osnivača prema srednjim školama koje imaju status javne ustanove.

  Povučen je i određeni broj izvještaja o radu kantonalnih institucija i ustanova te informacija o stanju u određenim oblastima.

  Razlog za povlačenje je upoznavanje novoimenovanog saziva Vlade Tuzlanskog kantona sa ovim materijalima, saopćeno je iz Vlade TK.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO