15 C
Sarajevo
Subota, 18 rujna, 2021

Vlada ZDK-a traži da se hitno sanira oštećenje na putu Nemila-Bistričak

Vlada Zeničko-dobojskog kantona izražava žaljenje zbog oštećenja na dijelu novoizgrađenog regionalnog puta Nemila – Bistričak koje se, kako je utvrđeno, najvjerovatnije desilo usljed pucanja cjevovoda MHE “Bistričak“ koji se nalazi u trupu saobraćajnice – saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

Rekonstrukcija navedene dionice završena je prošlog mjeseca, a finansirana je sredstvima iz kantonalnog budžeta u iznosu od milion KM.

-Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša te Kantonalna direkcija za ceste ZDK-a su zaduženi da provedu temeljitu istragu i ukoliko se potvrde dosadašnja saznanja o uzrocima oštećenja, nalože vlasniku cjevovoda da put vrati u prvobitno stanje te preduzme mjere kako se ovakve havarije u buduće ne bi ponavljale – navodi se u saopćenju.

Kako se ističe, Vlada ZDK-a moli mještane za strpljenje dok se ne izvrši sanacija oštećenja te još jednom potvrđuje svoje opredjeljenje da kroz ulaganja u putnu infrastrukturu, koja je teško oštećena u poplavama 2014. godine, stvori uslove za normalan život stanovnika na tom području.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima