1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Vlada ZDK osigurala jednokratnu pomoć za 63 penzionera

  ()

  Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) odobrila je nedavno jednokratnu novčanu pomoć za 63 penzionera iz općina Tešanj, Doboj-jug i Maglaj, čija su domaćinstva pretrpjela štete u poplavama koje su pogodile sjever ZDK u maju ove godine.

  Predstavnici Saveza udruženja penzionera ZDK tim povodom su uručili zahvalnicu ministrici za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Azri Šabanović.

  – Odobrena je jednokratna pomoć u iznosu od po 150 KM i ovo je jedinstven primjer pomoći penzionerima u Federaciji BiH. Hvala Vladi i ministrici Šabanović što su prepoznali stanje u kojem se nalazi ova populacija, jer skoro polovina penzionera u ZDK prima najnižu penziju. Nakon poplava u maju 2014. penzioneri nisu dobili nikakvu pomoć, tako da je ovo gesta za svaku pohvalu – kazao je Mustafa Trakić, predsjednik Saveza udruženja penzionera ZDK.

  Tokom prijema za Trakića i člana UO kantonalnog Saveza udruženja penzionera Mehmeda Mostarlića naglašen je kontinuitet podrške i pomoći ovoj populaciji.

  – Nova Vlada je, kao i Vlada u prethodnom sazivu, opredijeljena da nastavi pružati pomoć najugroženijim kategorijama u ovom kantonu, među kojima su svakako i penzioneri sa najnižim primanjima – kazala je ministrica Šabanović, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

  (FENA) H.D.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO