25.5 C
Sarajevo
Subota, 21 svibnja, 2022

  Vladajuća većina ‘podijelila’ javna preduzeća i kantonalne institucije u TK

  Članovi vladajuće koalicije u Tuzlanskom kantonu dogovorili su podjelu odgovornosti kada su u pitanju kantonalne institucije i javna preduzeća.

  U odgovornosti SDA u ovom mandatu bit će Zavod za zdravstveno osiguranje TK, JP Šume TK, JP Spreča, JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh” Banovići, Bosanski kulturni centar TK, RTV TK, Zavod za zaštitu i korištenje kulturno historijskog i prirodnog nasljeđa TK, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove TK, Opća bolnica “Dr. Mustafa Beganović” Gračanica i Zavod za pružanje pravne pomoći TK, piše TIP.ba.

  Nova partija koju predvodi Enver Bijedić, Socijaldemokrate BiH, u svojoj nadležnosti imat će Univerzitetski klinički centar Tuzla, Rudnik soli Tuzla, Univerzitet u Tuzli, Kantonalnu upravu za šumarstvo i Odgojni centar TK.

  Demokratska fronta u svojoj nadležnosti imat će Službu za zapošljavanje TK, Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, Muzej istočne Bosne, Poljoprivredni zavod TK i Veterinarski zavod TK.

  Stranka za BiH bit će odgovorna za Međunarodni aerodrom Tuzla, Kantonalnu upravu civilne zaštite i Agenciju za privatizaciju TK.

  SBB je u nadležnost dobio Kantonalnu direkciju cesta, Zavod za javno zdravstvo TK i Komisiju za koncesije, piše Faktor.ba.

  Vlast u Tuzlanskom kantonu čine SDA sa devet zastupnika, Demokratska fronta sa tri, SBB, SBiH i Socijaldemokrate (SD) BiH sa po dva te Smajo Mandžić, koji je napustio PDA i priključio se SDA.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA