Vladimir Vranješ se oprostio od državnog dresa: Hvala navijačima koji su uvijek bili uz nas

Bh. rukometaš, Vladimir Vranješ, odlučio se oprostiti od reprezentativnog dresa, a Rukometni savez BiH prenio je njegovu poruku.

“Naš Vladimir Vranješ odlučio je da se oprosti od igranja za reprezentaciju nakon 12 godina! Vranja majstore hvala za sve utakmice, golove. Hvala za 82 nastupa i 132 gola u 12 godina!”, stoji na stranici Rukometnog saveza BiH.

Vranješ je objavio emotivnu poruku nakon odluke o opraštanju.

“Dragi navijači, ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini, nakon 12 godina došlo je vrijeme da se oprostim od dresa naše reprezentacije. Dobro sam razmislio o ovoj odluci i utvrdio da je vrijeme da svoje mjesto prepustim mlađim generacijama koje dolaze. Ova odluka nema nikakvu pozadinu, niti je plod nekog sukoba. Za ovih 12 godina stekao sam mnoga prijateljstva, kako među igračima, trenerima, tako i među našim navijačima. Na svako okupljanje sam dolazio sa istom željom i uzbuđenjem da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način”, govori Vranješ i dodaje:

“Ponosan sam što sam sa reprezentacijom izborio plasman na tri velika takmičenja i što sam bio dio prve generacije, koja je izborila plasman u Katar 2015. godine. Igranje za reprezentaciju me usmjerilo u sportskom i privatnom životu. Trudio sam se da uvijek pružim maksimum, u svakoj utakmici, u svakoj minuti koju sam provodio na terenu. Koristim ovu priliku da se zahvalim, prije svega, našim navijačima koji su uvijek bili uz nas i kad je bilo dobro i kad je bilo loše, koji su prelazili brojne kilometre da nas podrže. Hvala i svim selektorima sa kojima sam sarađivao – Halidu Demiroviću, Draganu Markoviću, Vojislavu Rađi, Bilalu Šumanu i Ivici Obrvanu. Sa svima njima sam imao izuzetno korektan odnos i od svakog sam ponešto naučio. Hvala mojim saigračima za sve što smo prošli zajedno, svi će mi oni ostati prijatelji za cijeli život. Uvijek ću biti biti navijač naše reprezentacije i vjerujem da će Bosna i Hercegovina nastaviti da se plasira na velika takmičenja, poručio je na oproštaju naš Vladimir Vranješ!”

Vranješ trenutno nosi dres Meshkova iz Bresta, a ranije je u karijeri igrao za Borac, Rudar, Slovenj, Ademar Leon, Pick Szeged. (reprezentacija.ba)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU