Vladu SBK posjetit će delegacija KOSGEB Republike Turske – Bug.ba

U srijedu, 30. marta 2022. godine, Vladu Srednjobosanskog kantona posjetit će delegacija Razvojne agencije za mala i srednja preduzeća Republike Turske KOSGEB, na čelu s potpredsjednikom Recepom Alijem Erdoğanom.

Tom prilikom održat će se sastanak u sali na II. spratu zgrade Vlade Srednjobosanskog kantona, s početkom u 10 sati, kojem će prisustvovati premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, ministar privrede Nisvet Hrnjić, ministrica finansija Mirjana Plavčić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Salkan Merdžanić, općinski načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, predsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Jašarspahić, predsjednik Udruženja poslodavaca Srednjobosanskog kantona Kemal Čolak, predsjednica Obrtničke komore Srednjobosanskog kantona Dijana Biletić, te predstavnici Razvojne agencije za mala i srednja preduzeća Republike Turske KOSGEB.

Na sastanku će se razgovarati o provedbi Memoranduma o razumijevanju, potpisanog 6.07.2021.godine s Razvojnom agencijom za mala i srednja preduzeća Republike Turske KOSGEB i upriličit će se potpisivanje Akcionog plana za operativno provođenje istog.

Potpisivanjem ovoga dokumenta pružaju se šanse za saradnju s institucijama i subjektima privrednog segmenta u Republici Turskoj, i to kroz direktne kontakte između privrednih subjekata, kao i učešća na sajmovima, te razmjenu iskustava, znanja i novih tehnologija.


bug.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU