Vlasnik ga nije htio prodati ni za 50.000 eura: Bik Medonja je vladar Čevljanske koride

Bik Medonja je višestruki vladar Čevljanske koride, redovno trenira i ima posebnu ishranu

Ne postoji ljubitelj koride na Balkanu koji nije čuo za bika Medonju, višestrukog šampiona Čevljanske koride čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić.

Fanovi borbi bikova morat će sačekati bolja vremena kada će ponovo moći da gledaju nadaleko čuvene duele gorostasa, jer su koride u našoj zemlji otkazane zbog situacije sa koronavirusom. Tako je otkazana i Čevljanska korida čiji je Medonja apsolutni vladar. Inače, vrijednost ovog šampiona srednje kategorije je detak hiljada konvertibilnih maraka.

vlasnik ga nije htio prodati ni za 50.000 eura: bik medonja je vladar čevljanske koride
vlasnik ga nije htio prodati ni za 50.000 eura: bik medonja je vladar čevljanske koride
  • Svim ljubiteljima bikova i korida poznato je da je Medonja odavno najvrijedniji bik u BiH. Neki su mi nudili velike cifre, ali, kao što sam ranije rekao, ne bih ga prodao ni za 50.000 eura. Medonja je naš ponos i dika. On je rođeni šampion. Bik koji nema cijenu i nema konkurenciju ne samo u BiH, nego i na Balkanu. Redovno trenira i ima posebnu ishranu. Najviše voli med i banane i to mu spremamo barem dva puta sedmično – kaže vlasnik Habib Bjelić Habibić, saopćili su organizatori Čevljanske koride.

Izvor: Faktor

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU