Vlatko Glavaš, legendarni kapiten Zmajeva: Katar će učiniti sve da imamo dobro Svjetsko prvenstvo (VIDEO)

Pozivam naše Bosance i Hercegovce da prate Svjetsko prvenstvo u Kataru, poručuje legenda bh. nogometa

Deset dana do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru vrše se posljednje pripreme za ovaj globalni sportski događaj.

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) očekuje najbolje izdanje Mundijala ikada, a brojne zemlje svijeta, poput Japana, Kanade i drugih ističu ogromno iskustvo Države Katar u domaćinstvu velikih sportskih događaja kao garanciju respektabilne organizacije prvog Mundijala koji će se održati u arapskom svijetu.

O najpopularnijoj globalnoj sportskoj priredbi u Kataru govore i bosanskohercegovački ugledni sportaši, intelektualci, urednici, novinari, kulturni radnici…, šaljući snažnu poruku prijateljstva i saradnje Državi Katar, ali i cijelom sportskom svijetu.

Jedan od njih je, svakako, i Vlatko Glavaš, bivši kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, jedan od najvažnijih nogometaša u bh. sportskoj historiji i aktuelni zastupnik Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

„Sigurno će ovo biti jedno neobično Svjetsko prvenstvo, jer se igra u drugom terminu. Igara se u terminu kada se do sada Svjetska prvenstva nisu igrala. Ja vjerujem da će Svjetsko prvenstvo u Kataru biti organizirano veoma dobro. Jer se igra u zemlji koja je poznata po tome da će sve učiniti da to bude onako kako su svjetske organizacije, odnosno kako je to FIFA radila i u drugim zemljama u svijetu“, istakao je Glavaš.

On je uputio poziv Bosancima i Hercegovcima da od 20. novembra do 18. decembra ove godine prate FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Sve utakmice Svjetskog prvenstva bosanskohercegovačka javnost moći će inače moći pratiti u programu državne televizije, BHRT-a.

„Evo, ja sa ovog mog mjesta, kao neko ko je cijeli život u nogometu, pozivam naše Bosance i Hercegovce – iako mi nismo na Svjetskom prvenstvu – da prate ovo Svjetsko prvenstvo.  Ja se nadam dobrim igrama i dobroj organizaciji ovoga Svjetskog prvenstva u Kataru“.

Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu.  FIFA je u nekoliko navrata ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada.

Svjetska nogometna federacija ističe da je Katar spreman učiniti sve što je u njegovoj moći da Svjetsko prvenstvo bude održano na najbolji mogući način. Stoga vjeruju „da će svijet biti svjedok velikog događaja“.

Uprkos pojedinim propagandnim nastojanjima, iz najvećeg dijela svijeta svakodnevno stižu pohvale Kataru za napore učinjene od dodjeljivanja Svjetskog prvenstva u nogometu 2010. godine. Šezdeset i četiri utakmice odigrat će se na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva. Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače. Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU