VocAp uvodi novu opciju: Sve više se unapređuje privatnost korisnika

Funkcija, koja je trenutno u testiranju na Android i Ajfon uređajima, dozvoljava korisnicima da postave svoje glasovne poruke da se automatski obrišu nakon što ih primalac posluša. Proces je jednostavan: dok korisnik snima glasovnu poruku, vidjeće ikonicu broja “jedan” unutar kruga na ekranu. Klikom na ovu ikonicu, glasovna poruka postaje jednokratna i neće se čuvati ni na jednom uređaju.

Ova opcija pruža brojne prednosti, naročito za korisnike koji su zabrinuti zbog privatnosti i koji ne žele da njihove glasovne poruke budu sačuvane ili dijeljene. Takođe, “samouništavajuće” poruke mogu biti korisne za slanje osjetljivih informacija kao što su lozinke, kreditne kartice ili čak i obične novosti koje korisnik ne želi da zabilježi.

Međutim, jedan od nedostataka je što ni sam pošiljalac neće moći da ponovo posluša poruku jednom kad je pošalje, što može biti problem za one koji vole da analiziraju svoje riječi ili ton.

S obzirom na to da je upotreba glasovnih poruka u konstantnom usponu, posebno u okolnostima rada i komunikacije na daljinu koje je donijela pandemija, ovakva funkcija bi mogla dodatno da poveća popularnost VocApa.

Većina analitičara vjeruje da je ovaj potez dio većeg plana VocApa da se istakne kao lider u oblasti privatne i sigurne komunikacije, posebno nakon konkurencije sa drugim platformama kao što su Signal i Telegram, koje nude slične, ali manje popularne funkcije. Ako se testiranje pokaže uspješnim, očekuje se da će funkcija biti dostupna za sve korisnike u bliskoj budućnosti, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO:

VocAp uvodi novu opciju: Sve više se unapređuje privatnost korisnika appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU