VOĐENJE LJUBAVI KAO LIJEK ZA RAZNA OBOLJENJA Kako se*s utiče na naše zdravlje?

„Jedan se*s na dan tjera doktora van“

Postoje brojni dokazi da je se*s odličan za zdravlje. Za vrijeme se*sualnog odnosa naše tijelo izlučuje endorfine koji na prirodan način umanjuju bol, glavobolju, artritis i slične tegobe.

Redovan i zadovoljavajuć se*sualni život pomoći će vam da izgledate bolje i osjećate se mlađe te istovremeno produžite svoj život.

Istraživanja su pokazala da se*sualni odnos podiže razinu hormona koji pomlađuju tijelo, pospješuju funkcije mozga, zdravlje srca i pospješuju rad metabolizma. Uz to, se*sualni odnos može podići nivoa anti-tijela koja se bore protiv prehlade i gripe.

Umanjuje stres

Istraživanja su pokazala da ljudi koji imaju bogat i redovan se*sualni život imaju pozitivniji i vedriji pogled na život i bolje se nose sa stresom.

Pomaže nam da bolje spavamo

Nakon or*azma, i muškarci i žene osjećaju se opušteno i smireno te radi toga lakše zaspu.

Jača imunološki sistem

Ključ zdravog imunološkog sistema redovna je se*sualna aktivnost, koja pospješuje razinu imunoglobulina A – anti – tijela koje jača imunološki sustav.

Povećava samopouzdanje Vođenje ljubavi s partnerom kojeg poštujete jača vaše samopoštovanje i čini vas samopouzdanijima.

Otklanja depresiju

Se*s je efektivan i brz način da se riješite lošeg raspoloženja. Počastite se divljim se*som i za čas ćete biti dobre volje.

BONUS VIDEO:

VOĐENJE LJUBAVI KAO LIJEK ZA RAZNA OBOLJENJA Kako se*s utiče na naše zdravlje? appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU