22 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

  Vokalni sastav „Lašvanske dive“ ponovo na „Adventu u Travniku“

  Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih vokalnih sastava iz Središnje Bosne – „Lašvanske dive“, ponovo nastupaju u središtu Travnika u Adventu. Nastup Diva je planiran za 22.12.2019. godine.

  Vokalni sastav „Lašvanske dive“ djeluju od 22. listopada 2014. godine. Ideja o pokretanju Diva rođena je i realizirana pod krovom JU „Hrvatski kulturni centar“ Nova Bila, pod čijim okriljem Dive djeluju već punih pet godina.

  U prosincu 2017. godine Dive su registrirane kao udruženje građana. Od svog osnutka do danas sudjeluju u velikom broju manifestacija, smotri, obilježavanjima važnih obljetnica i sl. Osim nastupa u svojoj općini, susjednim općinama, odnosno u svojoj državi, Dive su nastupale i izvan granica Bosne i Hercegovine, a neki od tih nastupa realizirani su u Zagrebu, Dugom selu, Osijeku, Vukovaru itd. Svakim nastupom ponosno predstavljaju svoju krovnu instituciju, kao i općinu Travnik.

  Upravo ovih dana spremaju koncert povod proslave petog rođendana. Koncert će biti održan ondje gdje je sve i počelo, u sali HKC-a Nova Bila, a uz prisutnost i nastup prijatelja Vokalne skupine „Viteški akordi“, s kojima su ove godine potpisale sporazum o suradnji, a samo u prosincu 2019. godine imat će tri zajednička nastupa. Dive trenutno čini 9 ženskih glasova, a taj broj planiraju proširiti početkom 2020. godine. Tajnica Diva i JU HKC Nova Bila, Ilijana Budimir Trupina kaže kako je preponosna na cijelu ovu priču, vrijedan rad svake članice i neizmjerno zalaganje za uspjeh. Ponos je još veći kada se uzme u obzir da su skoro sve članice majke s jako puno privatnih obveza, ali unatoč tome nesebično se zalažu za svaki nastup. Voditeljica VS-a „Lašvanske dive“ je profesorica NanarelaBajo, a uz nju vrijedno rade: Ivana Janko Stupar, Vlatka Čabro, Danijela Vuković, Aria Taraba, Marinela Ljubas, Jelena Nakić, Andrea Stojak i Ilijana Budimir Trupina.

    Gradonačelnik Kasumović: Nakon dvije godine počinje realizacija projekta "Proširenje i izgradnja javne rasvjete"

  Raduju se svakom nastupu, a nas veseli, kako Dive kažu, što se posebno raduju nastupu u sklopu „Adventa u Travniku“.

   

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU