Volja lokalnih političara iznad interesa države – TNTPortal

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Senad Softić smatra da je jedini razlog zahtjeva Naše stranke za njegovu smjenu činjenica da je Centralna banka Bosne i Herecgovine u 2019. godini, na zakonit i savjestan način, kupila parking prostor na području lokaliteta Hastahana, nad kojim je stekla pravo vlasništva.

– Sve zakonske i pravne činjenice su na strani Centralne banke i toga su itekako svjesni. Iz nekog razloga Naša stranka tek sad pokazuje interese za taj lokalitet – naveo je Softić u izjavi povodom zahtjeva Naše stranke za njegovu smjenu sa mjesta guvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Kako je naglasio ‘neće se politička ambicija graditi rušenjem Centralne banke Bosne i Hercegovine protivno interesima građana Bosne i Hercegovine. Bez stabilnosti i bez države sve je ništa’.

Rezultati CBBiH su izuzetno dobri, uzevši u obzir uslove na finansijskim tržištima o čemu smo dobili potvrde i pohvale relevantnih međunarodnih finansijskih institucija, uključujući i Međunarodni monetarni fond – istaknuo je, između ostalog, Softić, saopćio je Ured za komunikacije Centralne banke BiH.

TNTPortal / FENA

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU