Vremenska prognoza BBC-a “zapalila” društvene mreže: Neko se zaigrao grafikom

Gledaoci BBC-a jutros su ostali šokirani nakon što je oluja Dennis koja je pogodila Veliku Britaniju vrlo nepristojno najavljena u okviru vremenske prognoze.
Naime, na karti Velsa našao se muški spolni organ. Ova grafika izazvala je brojne šaljive komentare na Twitteru, piše Daily Mail.

Meteorološki ured izdao je crveno upozorenje za opasnost po život u Južnom Velsu zbog obilnih pljuskova i rizika od poplave, dok je veći dio ostatka zemlje također u pripravnosti.

“Golemi p…. je na karti Velsa. Neko se malo zaigrao u grafičkom odjelu. Htio sam nazvati brata iz Velsa, ali nisam mu znao objasniti šta mu tačno prijeti”, jedan je od komentara na Twitteru.

Ismijavanje u vezi s ovom vremenskom prognozom nastavilo se cijeli dan.

“Pazite se ako ste u Velsu danas. Pojavilo se upozorenje za veliki p…. u cijeloj zemlji i ova j..a izgledaju prilično opasno”, također je jedan od komentara na Twitteru.

Oluja Dennis izazvala je velike probleme na sjeverozapadu Evrope, dosad su zabilježena i tri smrtna slučaja.

Britanski ured za upozoravanje na vremenske nepogode objavio je žuti alarm za područje Velsa, što označava vrijeme opasno za život. Oluja Dennis počela je 10. februara iznad Kanade i najjače je pogodila Veliku Britaniju.

Meteorolozi su objavili da je dosegla vrhunac 15. februara i da bi sada trebala biti slabija.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU