5 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Vrijedna donacija / Hifa Petrol donirala UKC Tuzla uređaj vrijedan preko 30.000 KM

  ()

  Društveno odgovorna kompanija Hifa Petrol donirala je Klinici za bolesti uha, grla i nosa UKC Tuzla ultraharmonijski skalpel koji će se koristiti prilikom operativnih zahvata kao što su operacije mekih tkiva, krajnika, štitne žlijezde i larinksa.

  Donaciju vrijednu više od 30.000 KM načelniku Klinike za bolesti uha, grla i nosa UKC Tuzla, prof.dr. Fuadu Brkiću, uručio je direktor i vlasnik najuspješnije bh. naftne kompanije, Hajrudin Ahmetlić.

  Prof.dr. Fuad Brkić izrazio je zahvalnost kompaniji Hifa Petrol i njenom direktoru, gospodinu Ahmetliću ističući zadovoljstvo zbog vrijedne donacije koja je prevashodno bitna za pacijente, te dodao da će donacija novog ultraharmonijskog skalpela olakšati veliki broj operativnih zahvata koji se izvode na ovoj klinici.

  “Benefit za naše pacijente se ogleda u tome što je boravak u bolnici znatno kraći, pa postoperativni tok teče brže, a učinkovitost operacije i rezultati su puno kvalitetniji”, istakao je profesor Brkić.

  “Hifa Petrol kao društveno odgovorna kompanija svakodnevno doprinosi razvoju zajednice i društva te se nadamo da će ova donacija doprinijeti efikasnosti i lakšem radu ljekara Klinike za bolesti uha, grla i nosa UKC Tuzla. Sretni smo da smo ovom donacijom uspjeli unaprijediti zdravstvenu uslugu te olakšati liječenje i oporavak pacijenata”, rekao je gospodin Hajrudin Ahmetlić.

  Ovo je još jedna u nizu donacija kompanije Hifa Petrol UKC Tuzla. U mjesecu maju Hifa Petrol donirala je abdominalni retraktor i time omogućila normalno funkcionisanje Klinike za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO