Vrijedni članovi GSS-a spasili planinara s Bobovca

Na lokalitetu Bobovca jučer je povrijeđen planinar Č.H. (35). Odmah je obaviješten tim Gorske službe spašavanja Kakanj, koji prikuplja informacije i kreće na teren.

Prema ustaljenom protokolu tim spasilaca, pripravnika i članova je u 18 i 20 sati izašao na teren. U akciji je bilo angažovano 8 članova. U 19 i 15 povrijeđeni planinar je pronađen, a nakon brzog pregleda ustanovljene su povrede, te je unesrećeni pripremljen za transport po nepristupačnom terenu.

Transport je trajao sat i po, a pri dolasku na pristupačan teren unesrećeni je predat Timu hitne medicinske službe za dalji postupak. Akcija je završena u 21. Ovim putem apelujemo na planinare i izletnike da opremu i odjeću prilagode vremenskim uslovima – poručili su iz GSS-a Kakanj.Svaka čast.

Brzom reakcijom u Kaknju spašen unesrećeni sugrađanin
Jučer, 12.01.2022. godine u 17:40 upućen je poziv prema Klubu spasilaca GSS Kakanj. Prilikom prikupljanja informacija saznaje se da se radi o povrijeđenom planinaru Č.H. (35) na lokalitetu Bobovca.

Prema ustaljenom protokolu tim spasilaca, pripravnika i članova je u 18:20 izašao na teren. U akciji je bilo angažovano 8 članova.

U 19:15 povrijeđeni planinar je pronađen, a nakon brzog pregleda ustanovljene su povrede, te je unesrećeni pripremljen za transport po nepristupačnom terenu.
Transport je trajao sat i po, a pri dolasku na prostupačan teren unesrećeni je predat Timu hitne medicinske službe za dalji postupak.

Akcija je završena u 21:00.

Ovim putem apelujemo na planinare i izletnike da opremu i odjeću prilagode vremenskim uslovima.

 Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU