VSTV / Adis Mehić i Boris Cvitanović imenovani na pozicije sudije Općinskog suda u Travniku

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je danas na sjednici u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Tako su Tarik Crnkić i Sanja Ljuboje Romić imenovani na pozicije tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Maida Berberović imenovana je na poziciju sudije Općinskog suda u Bosanskoj Krupi; Senad Kaltak, na poziciju sudije Općinskog suda u Jajcu; Danijel Jovanović, na poziciju sudije Općinskog suda u Bihaću; a Adis Poljić, na poziciju sudije Općinskog suda u Živinicama.

Istovremeno, Adis Mehić i Boris Cvitanović imenovani su na pozicije sudije Općinskog suda u Travniku, dok su Senada Uzunić i Vedran Milašinović imanovani na pozicije sudije Općinskog suda u Tuzli.

Usto, Minja Mirvić imenovana je na poziciju sudije Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu; Sandra Budiša, na poziciju sudije Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci; a Milica Stanković, na poziciju sudije Osnovnog suda u Trebinju.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. jula 2022. godine, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU