Vujošević otkrio zašto Mirotić, Bjelica i Jokić nisu igrali u Partizanu!

Bivši trener Partizana Duško Vujošević ispričao je u emisiji “Bez strujanja” zašto Nemanja Bjelica, Nikola Mirotić i Nikola Jokić nikada nisu igrali za Partizan.

Vujošević je krenuo od slučaja Nemanje Bjelice. Jedan od naših najboljih igrača u proteklom desetljeću otišao je iz Partizana u Austriju, a potom se vratio i punu afirmaciju doživio u Crvenoj zvezdi.

– Bjelica je igrao u mlađim kategorijama Partizana. Otac je ušao u sukob s jednim od trenera koji je forsirao drugog igrača, s Kimetom Bogojević, Vladom Jovanovićem, koji mu je bio susjed. Vlada mu je pokušao namjestiti, zbog čega je na jednoj utakmici napravio incident i otišao iz Partizana. Nemam nikakve veze s njegovim odlaskom iz Partizana, on je bio jedan od klinaca koji su dolazili rekao je Vujošević.

O transferu Nikole Mirotića u Partizan pisalo se i “brujalo” cijelo ljeto, a malo je poznato da je bivši španjolski reprezentativac mogao doći u Partizan kao dječak.

– Dolazi u Beograd isprobati Zvezdu, Šakotu i Karadžića poput njega. Treneri Sedlacek, Žeželj i drugi kažu da imaju takve igrače. Goran Bjelica mi kaže da je talentovan i zakazujem mu trening na otvorenim terenima u „Pioniru“. Vidim ga, dobro građen, simpatičan, i pitam ga da li bi došao u Partizan. On hoće, a ja sam mu rekla da ću ga zamoliti da dođe. Rekao sam Todoriću, koji je onda napravio što sam mu rekao. Školi Jadrana Vujačića trebalo je uplatiti 70.000 eura, jer je Nikola odatle potekao. U međuvremenu se ‘otvorio’ Real i tamo ga šalje Jadran, prisjeća se Vujošević.

Nikola Jokić nije došao u redove crno-bijelih jer ga Duškov pomoćni trener nije volio.

– Jedan od vlasnika kluba u kojem je ponikao je čovjek s prezimenom Savović, koji se družio s mojim pomoćnim trenerom Tadićem, Tadić je otišao kod njega u kamp na Zlatibor i nije mu se svidio. Bio je kašast. Roditelji su Nikolu potom prebacili u Vojvodinu bez naknade kako bi ga mogli vidjeti. Počinje Jadranska liga, postaje MVP prvog, pa drugog kola i Mega ga već prati. On je suprotnost svim pravilima, izuzetak. Miško (Ražnatović) se nije mogao oporaviti 20 dana kada mu je došla Barcelona na dva treninga i utakmicu da ga ‘pokupi’ za 700.000 eura. Baš tada su to bili najgori treninzi i utakmice za Nikolu. rekao je Vujošević na “KTV-u”.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU