Weintek: azijski brend koji sve ozbiljnije konkurira Siemensu i ABB-u

Jak igrač među proizvođačima HMI panela za industriju dolazi nam iz Tajvana, a zbog iznimne kvalitete i pristupačne cijene sve češće se koristi u industriji.

U pitanju je Weintek, kojeg ćemo rado predstaviti našim inženjerima, pišu poslovne.com

Industrijska automatizacija danas ne bi bila to što jest da nije bilo dva giganta spomenuta u naslovu ovog teksta. Siemens, tvrtka osnovana još davne 1847. godine, i ABB, koji je nastao 1988. godine spajanjem dvije tvrtke čija povijest seže još u davnu 1883. godinu.

Njihov veliki utjecaj na industriju i danas je vidljiv, jer oba brenda zastupljene su u svim granama industrije. Konačno, apsolutni su lider u svojoj branši na tržištu. No, kao i u svemu drugome, svakim danom razvoja tehnologije pojavljuju se novi igrači koji zaslužuju našu pažnju.

Kvaliteta Weintek HMI panela

Jedna od takvih „zvijezda u usponu“ dolazi nam iz Azije, točnije iz Tajvana, a riječ je o Weinteku. Sigurno su mnogi već upoznati s ovim brendom, a za one koji nisu u pitanju je proizvođač HMI panela za industrijska postrojenja.

Radi se o tvrtki koja je nastala ne tako davne 1995. godine, a nekoliko je razloga zašto je Weintek doživio nagli rast od dolaska na tržište. Jedan od glavnih razloga takve situacije je činjenica da se radi o vrlo kvalitetnim proizvodima, koji performansama niti malo ne zaostaju za svojom poznatijom konkurencijom.

Cijena i kompatibilnost su dodatne pogodnosti

Na tržište jugoistočne Europe Weintek je došao preko tvrtke Proelektronika, koja svoj ured ima u Hrvatskoj i Sloveniji. U razgovoru s prodajnim predstavnikom tvrtke došli smo do informacije da većinu modela imaju na lageru u Zagrebu, zbog čega svojim kupcima mogu ponuditi brz rok isporuke.

Iz navedene tvrtke pojašnjavaju kako je za Weintek velika prednost pristupačna cijena njihovih touch panela, koju konkurencija jednostavno ne može pratiti. Ali, posebno napominju, bitna je i kompatibilnost panela s raznim uređajima i softverima, što ga izdvaja i čini odličnim odabirom za svako industrijsko postrojenje.

Brza isporuka s lagera u Zagrebu

Jer, dok će Siemens i ABB komunicirati i podržavati isključivo svoj hardver i softver, Weintek će uz pomoć svog softvera i priključaka raditi s preko 200 različitih procesora (PLC-ova), uključujući i Siemens i ABB.

Svakako treba istaknuti i uslugu Easy access (VPN pristup), pomoću koje je moguće u bilo kojem trenutku uspostaviti udaljenu vezu s HMI panelom putem računala, mobitela ili tableta. Usluga je dostupna na većini HMI panela, a tehničku podršku kod odabira rado će vam pružiti ured u Zagrebu.

Više o brendu možete se informirati na web stranici spomenute tvrtke, a nama će biti zanimljivo pratiti razvoj ovog azijskog giganta, kao i koliko će dugo trebati da Weintek postane prepoznatljiv brend u domaćim tvornicama.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU