5 C
Sarajevo
Petak, 2 prosinca, 2022

WhatsApp testira novu funkciju

To vjerovatno nije velika stvar u većini slučajeva osim ako se radi o grupi sa rođacima ili prijateljima koji su skloni da pitaju zašto ste otišli.

Prema izvještaju WABetaInfo-u, WhatsApp radi na predstojećoj funkciji koja bi mogla da spriječi neugodne sukobe tako što će vam omogućiti da izađete iz grupa bez postavljanja obavještenja koje bi svi mogli da vide.

Aplikacija će obavijestiti administratore grupe da napuštate grupu, kada funkcija postane dostupna. Međutim svi ostali neće znati da ste izašli iz grupe. WABetaInfo je prvi put govorio o ovoj funkciji kada je Meta raspravljala o eksperimentisanju sa zajednicama, koje ljudi mogu da koriste za kombinovanje odvojenih grupnih ćaskanja “pod jednim kišobranom sa strukturom koja radi za njih.”

Sada je procurio snimak ekrana na kojem se vidi poruka: “Samo vi i administratori grupe ćete biti obaviješteni da ste napustili grupu.”

Nadamo se da će ova funkcija biti dostupna i za WhatsApp na mobilnom uređaju kada postane dostupna na desktopu.

  Japanska željeznička tvrtka koristi divovskog humanoidnog robota za popravak vodova

U slučaju da ne želite da vas određeni kontakti dodaju nazad ili da vas dodaju u neko drugo grupno ćaskanje sa njima, uvijek možete da ih blokirate u tome. U okviru podešavanja privatnosti na nalogu možete da izaberete ljude koji mogu da vas dodaju u grupe, sa opcijama “Svi”, “Moji kontakti” i “Moji kontakti osim..” osobe koje izuzmete, pišu Nezavisne.

www.haber.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU